ACCESS ROADTRIP – DAG 0

-Ja då var det alldeles straxt dags att bege sig på en rejäl sväng, utan skyddsnät alldeles ensam, 200mil…hmm undrar vad man kan råka ut för..
-Punktering, kan hända den bästa, hur löser man det?! Ja förhoppningsvis fungerar det alldeles utmärkt genom att man köper ett punkterings-kit som det på bilden.
Kittet innehåller Punkaspray, en foam man kan spruta in i däcket som förhoppningsvis kan laga små läckor. Men om man råkar riktigt illa ut, man får in en liten rot
I däckssidan, ja då går det åt tuffare prylar! Man måste kunna trycka in remsor i det hål som orsakat punkteringen och man måste kunna pumpa upp däcket utan kompressor.
Då köper man ett annat punka-kit som på bilden med små trycksatta behållare innehållande komprimerad luft, lite verktyg för att regöra det hål som ska lagas och ett annat verktyg som man trycker in remsorna med som ska täta hålet. SMART, och inte dyrt men såå lätt att glömma..

-Soppatorsk! Det kan definitivt hända när man är ute och åker små grusvägar och det är glest mellan bensinstationerna. Reservdunkar ett absolut måste!

-Hitta rätt!? Ja det kan vara lätt att köra bort sig om man kör lite inspirerat på små vägar, missar ett vägskäl och vips är man lite vilse, GPS är en typiskt bra grej!

-Vätska, både till förare och maskin! Glöm inte vatten, gärna 2-3liter, går att tanka både gubbe och maskin med! Motorolja, ta alltid med någon liter åtminstone!

-Energi, ta gärna med en chokladbit eller ännu hellre 2 !

-Packa din personliga utrustning i vättensäkra väskor.

Nu till det viktigaste av allt!
Planera din körning, varje dag, planera stoppen, tankningarna och framförallt, meddela någon nära om din planerade rutt för dagen och se till att ha din mobiltelefon nära kroppen
Utifall olyckan skulle vara framme! Själv har jag dessutom ”Fjällsäkerhets-appen” i telefonen vilket gör att även om GPS:en på maskinen gått sönder kan jag snabbt larma och ambulans ser exakt var jag befinner mig!

Nu kan Äventyret börja!

KAMPANJ : SHAD BOX ATV80

Mellanstor box med snygg design
Storlek: L90cm x B55cm x H26cm

Kampanjpris: 1495 kr
Ordinarie pris: 3295 kr

SHAD-BOX-ATV80SHAD-BOX-ATV80

Kampanjperiod: 3 April – 15 Maj eller så långt lagret räcker
Alla priser inkl moms