ACCESS ROADTRIP – DAG 4

06.30, klockan ringer som vanligt, jag vaknar lätt, den där extra timman i natt har gjort susen.
Ser fram emot dagen, går igenom mina Check-points för dagen, ATV Huset i Mölndal 08.00, Börjessons ATV kl.11, Axima i Munkedal kl.15.00 och målgång i Mellerud hos West-Bike, där väntar en lång kväll. Serva maskinen som nu kommer har gått utanför service-intervallet..äta, duscha, grilla med Glennon och så blogga såklart..
Det är bara att stiga upp och sätta fart!

Efter sedvanlig påklädning beger jag mig ner till garaget där Accessen står och väntar, trycker igång maskinen som startar ovanligt lätt denna morgon, kan bero på att det är 25 grader varmt i garaget. Jag rullar ut ur garaget, takhöjden är bara 180cm och vill jag ha ngn färg kvar på hjälmen så är det nog bäst att krypa ihop över styret för här är det lågt!

Rullar lugnt igenom ett Göteborg som håller på att vakna, det står människor och gäspar vid hållplatserna, jag förstår dom, det är dagen innan sista arbetsdagen den här veckan, jag har en bra vecka på jobbet den här veckan tänker jag för mig själv.

Rullar straxt in till ATV Huset, det är dags för ett kort möte, det var inte så längesedan jag var här senast, det blir mest ett besök som består i att prata om min resa och inspektera deras ombyggnation av butiken, det kommer bli jättefint helt säkert!

Klockan är nu 09.00 och jag rullar vidare mot Alingsås, jag har två timmar på mig, det borde räcka.
Gasar på bakvägar ur staden som nu är fullt vaken, på en hållplats står en kille i 12-årsåldern, han ”DABAR” när jag rullar förbi, jag gör en halv tillbaka med vänsterarmen.
(Att DABA är att föra båda armarna i en onaturlig rörelse simultant från ena sidan till den andra för att stanna i huvudhöjd samtidigt som man lutar huvudet mot armarna i den avstannande positionen)
Mina barn gör samma sak, min son varje gång han gör mål i fotbollen, vinner i ett spel på Ipaden OCH när han kommer ut från toaletten, tror att det betyder att det gått bra i alla fall..

Käkar mil igen, sista 2 milen innan Alingsås är riktigt trevliga men svala, slår över till ”High” på handtagsvärmen.
Träffar Anders Lekmark på Börjessons ATV, kund till KGK Motor sedan år 2000, minst, rutinerad herre i vilket fall.

Mötet tar drygt en timma, jag rullar mot den lokala korvmojen som serverar riktigt potatismos, tar en bricka mos och två slangar, käkar på två röda, passerar ”tryckeriet” och sedan är jag på gång igen, nu är kosan riktad mot Axima i Munkedal.

Det rullar på fint men sanningen är att körningen fram till Vänersborg är ganska trist. För bred och för rak väg, igen!
Stannar efter Vänersborg, lägger in kuligare rutt, det har jag tid med ser jag på klockan!
Nu jädrar blir det åka av igen, asfalterad berg-och-dalbana kan jag lova, varvstoppen slår i flera gånger och det är tur att jag har öron för annars skulle leendet gå runt hela huvudet!!
Snart blir jag inkastad på en grusväg och här blir det ännu roligare, jag slår om till ”LOW” på handtagsvärmen för nu minsann lackar svetten i pannan på Herr Johansson!
Ut på asfalten igen efter ett par svettiga mil på grus, den asfalterande berg-och-dalbanan är fortfarande där, jag burkar för fullt i kurvorna och jag fortsätter svettas, nu är det kul, det påminner om en bättre tur på Snöskoter!

Väldigt snart är jag framme i Munkedal, både jag och Accessen varvar ner, jag märker att jag är lite tagen efter de sista 7 milen, både jag och maskinen har fått jobba.
Jag är framme och stänger av Accessen, det knäpper ordentligt om maskinen trots att de sista 10 minuterna gått väldigt lugnt, det är ett bra kvitto tänker jag och ler med hela ansiktet.

Vi har ett bra möte jag och den nytillträdda platschefen, jag rullar vidare mot Mellerud.
Till min stora glädje ser jag att jag kommer att få åka nästan samma väg tillbaka innan naturligt väg byte för att fortsätta Norrut.

Jag klappar på i samma tempo som tidigare, nu gäller det att köra in tid mot schemat så att jag får lite fritid ihop med grabbarna på West-Bike efter att ha servat maskinen, det funkar, jag landar 30 minuter före tidsplanen, det känns bra för Glennon har hotat med Grillat, öl och kanske ett glas rött..om jag pallar.

Nu servas maskinen som fortfarande inte druckit en droppe olja på hela vägen, fantastiskt!!
Ventilerna behöver dock justeras, både insug och avgas, inte ett dugg konstigt med tanke på vilken framfart den haft de senaste dagarna, denna dag är nog den absolut värsta, på varvstoppen, länge…flera ggr..

Nu är det kväll, Boy´sen har slagit en egengjord ”Bea”, grillen står och brinner, jag har fått ett glas rött och börjar bli löjlig, dags att avsluta denna ”Blogg”, ja ni förstår själva, jag kommer somna mitt i en mening annars..

I morgon väntar sista ”Stinten”, Check-Point –Söderströms i Skövde sedan MÅLGÅNG hemma i Mantorp, om planen håller så kommer jag landa runt 210 mil denna vecka och 12 kundbesök gjorda, känns som om jag kommer kunna ta helg med ett gott samvete nöjd över en fantastisk och annorlunda resa med ett kul resesällskap Access 6.46!

Över och ut!

KAMPANJ: CARLMANS GÅRDSVAGN

• bredd 1,0 m
• längd 2,35 m
• flaklängd 1,5 m
• lämhöjd 32 cm
• vikt 68 kg
• maxlast 450 kg
• kraftig stålkonstruktion
• tipp
• levereras med 50 mm kulhandske
• nytt förbättrat axelmontage
Art nr: CGV

Kampanjpris: 2 995 kr
Ordinarie pris: 6 450 kr

 

carlmans-gardsvagn

Kampanjperiod: 7 April – 15 Maj eller så långt lagret räcker
Alla priser inkl moms.