ACCESS ROADTRIP – DAG 5

Idag är det Fredag, mitt Äventyr håller på att rulla mot sitt slut, klockan är 07.20 och jag ligger fortfarande och viftar med tårna för jag har tagit sovmorgon, för det är jag värd, så det så!

Frukost avklaras och jag och Glennon beger oss mot hans Firma, det är dags att plocka ut Accessen som sovit där i natt efter servicen i går kväll. Vi baxar ut alla maskiner som står i vägen för min maskin, det är säkert 25 stycken ATV:er som står därbak i verkstaden som måste flyttas, men det går på en kvart sedan brakar jag igång Accessen, den startar väldigt lätt och är tyst och fin i motorn, ventiljusteringen och ny olja gjorde susen!

Jag stoppar in hörselpropparna, drar upp buffen, på med hjälmen, på med handskarna och ”vink-vink” till Glennon för denna gång, nu är det dags för de sista 35 milen som ska brakas av via Skövde och Söderströms Motor.

Jag rullar ut ur Mellerud, riktning söderut, det är riktigt skönt ute, solen ligger på från sidan och jag känner för första gången den här resan att den värmer genom jackan. Ett lugn infinner sig, ingen stress alls, jag vet att jag kommer greja det här nu och jag har ganska gott om tid.

Jag sätter ett behagligt tempo och viker av i Vänersborg, passerar ”Köppar-Grillen” nere vid kanalen, här är det fint tänker jag medan jag rullar vidare mot Vargön.
Vargön förresten, där ligger ett företag som försåg mig och mina jämnåriga kamrater med trimdelar till Mopparna för 100 år sedan, företaget finns fortfarande och heter Alvars Racing, kul, tyvärr har de också moderniserats och papperskatalogerna som jag bläddrade sönder som finnig tonåring är ett minne blott, men så är det, det gäller att hänga med!

Jag rullar vidare, slår av handtagsvärmen helt och närmar mig Tre Älgar, en restaurang och mack i utkanten på Grästorp, jag stannar för att tanka, tar mig även tiden att köpa en kexchoklad och en Mer. Sätter mig på bänken i solen och njuter, fan så gött jag har det tänker jag för mig själv!

Rullar vidare mot Skara, förbi Sommarlandet och siktar nu in mig på Skövde. Det rullar på fint, ligger i 80km/h och samlar damm, maskinen går på ett behagligt varvtal, runt 5.500 närmare bestämt, ser att förbrukningen går ner rejält när jag ligger på jämn gas i den här farten, snart är jag framme.

Väl framme i Skövde så är det dags för lunch, eftersom det här också är en hälsoresa stannar jag på MAX och beställer den flottigaste burgaren på menyn, smaskens!

Snart sitter jag på maskinen igen och rullar de sista kilometrarna mot Söderströms.
Väl framme möts jag av deras ny skyltade fasad på deras helt nya fastighet, fasen va stiligt tänker jag.
Hoppar in och möts av Mattias, säljare på Söderströms, han har tydligen följt bloggen och har ett stort leende på läpparna när han frågar hur det är, jag svarar –Bara bra, men lite trött det ska erkännas.

Jag spenderar en timma här sedan är det dags att klippa de sista milen hem. Jag rullar nu mot Karlsborg i samma lunk som tidigare. Har en plan för tankningen, ska tömma dunkarna på vägen istället för att besöka ännu en mack tänker jag så jag stretchar lite extra den omgången..

Det rullar på fint som vanligt men det blir något svalare, sätter på handtagsvärmen i läge ”Low”, det räcker.

Passerar Karlsborg, mot Askersund och nu blinkar soppamätaren, strunt samma tänker jag, vi får se hur länge det räcker, lite skraj för vad det skulle innebära att bli ståendes på 2-1 vägen och tanka…

Det går bra, jag passerar Askersund och svänger nu av vid brofästet över det vackra Hammarsundet, nu är det hög tid att tömma dunkarna.

På väg igen, mot Motala och jag andas ”Hemmaluft”, tempot ökar och snart är jag framme i Motala, vinglar av efter bron och kör gamla vägen mot Skänninge för här är ingen trafik alls, det vet jag.

Rullar sista spurten mellan Skänninge och Mantorp helt odramatiskt och tänker –Fy fan va bra det här har gått, över all förväntan!!

Nu är jag hemma, kliver av precis utanför dörren i solskenet, sliter av mig hjälmen och tar en ”selfie” och lägger ut den direkt på Ansiktsboken, nu vet alla när och kompisar att dåren är hemma igen!

Jag kan summera en kul och annorlunda vecka på jobbet såhär, Fasen va kul, vilka vägar och vilka platser jag har fått se, det skulle jag aldrig i hela mitt liv fått uppleva om det inte vore för maskinen bredvid mig, den helt suveräna Access 6.46 som släpat runt mig utan att protestera det minsta på hela veckan med undantag för den skadade gasviren, men det är inte maskinens fel.

Ser redan fram emot nästa Äventyr, vi får se när var och hur, men fler ska det bli!

 

KAMPANJ: HANDSKYDD SVART POWERMAD + MONTERINGSSATS

Art nr: G-101-KIT

Kampanjpris: 199 kr
Ordinarie pris: 859 kr

 

Kampanjperiod: 10 April – 15 Maj eller så långt lagret räcker
Alla priser inkl moms.