ACCESS ROADTRIP – THE END

Nu har några dagar gått sedan jag kom hem från mitt Äventyr, drygt 200 mil på 5 dagar, 12 kundbesök och massor med positiva erfarenheter både från min reskamrat, Access 6.46, men även de platser som jag få se och uppleva på ett mycket speciellt sätt, man kommer nära allting när man färdas på en ATV.

Hur sliten blir man av en resa som jag gjort, tja låt mig säga såhär, med tanke på att jag jobbade samtidigt, filmade, fotade, genomförde kundbesök samt tankade bilder, film och bloggade sena nätter så var nog den biten mer slitsam än själva resan som sådan, helt klart!

Skulle jag göra det igen? – JA ABSOLUT!
Om jag får chansen att göra ett liknande äventyr så skulle jag först av allt vilja ha med mig någon mer som färdas som jag, på ATV, jag skulle sikta mot Värmland och Dalarna och årstiden skulle nog helst vara juni tror jag.

Vad är smart med det här sättet att äventyra, ja vem som helst som har bilkörkort får lagligen köra ATV på väg, förutsatt att den är traktorregistrerad eller MC-registrerad.
Med relativt kort introduktion, säg 30 minuter så kan nästan vem som helst köra en ATV på ett säkert sätt på vägen förutsatt att farten är låg, jag skulle säga att ska man färdas fortare än 50km/h krävs det att man är erfaren ATV förare för att kunna göra det på ett säkert sätt, men övning ger färdighet som man brukar säga!

Förutom det, man får lätt med sig den utrustning man behöver på pakethållarna fram och bak eller som i mitt fall, i boxarna som jag monterat där. Man behöver aldrig fundera på om man kommer fram, man måste däremot ha koll på vart man lagligen får köra, men i vårt land kommer du bli överraskad, oj vad platser du kan nå med en ATV lagligt!
Koppla på en mindre släpkärra och lägg kajaken och all din utrustning där om du föredrar det, möjligheterna är många!

ATV är ”Sörlänningarnas” motsvarighet till Norrlänningarnas skoter, skillnaden är att Norrlänningarna har förstått det och utnyttjar sin frihet på skoter på ett helt annat sätt än vad jag och väldigt många andra ”Sörlänningar” gör, här måste vi vakna, vi spenderar massor med pengar varje år på att uppleva saker lång bort i världen, i själva verket skulle nästan var man kunna ha äventyret runt hörnet, bara de blir upplysta om möjligheten och enkelheten, på ATV! Norrlänningar har kul, det vet jag att ”Sörlänningar” gillar också!

Det är dags att börja skissa på nästa Äventyr, i mitt fall grusvägsrally i Värmlansskogarna vidare upp mot Dalarna och Älvdalen, på vägen ska jag passa på att se Sveriges högsta vattenfall!

Ska du med?!

/Ola Johansson
Access förare 2017

 

Här nedan kan du läsa en summering av Access roadtrips kampanjer.


KAMPANJ: HANDSKYDD SVART POWERMAD + MONTERINGSSATS

Art nr: G-101-KIT

Kampanjpris: 199 kr
Ordinarie pris: 859 kr


KAMPANJ: CARLMANS GÅRDSVAGN

• bredd 1,0 m
• längd 2,35 m
• flaklängd 1,5 m
• lämhöjd 32 cm
• vikt 68 kg
• maxlast 450 kg
• kraftig stålkonstruktion
• tipp
• levereras med 50 mm kulhandske
• nytt förbättrat axelmontage
Art nr: CGV

Kampanjpris: 2 995 kr
Ordinarie pris: 6 450 kr

carlmans-gardsvagn


KAMPANJ: LOGIC HANDTAGSVÄRMARE

Kommer komplett med instruktioner, verktyg, beslag och kontakter. Värmen regleras via ett vattentätt reglage som tydligt indikerar valt värmeläge. Sjunker spänningen under 11,5 volt stänger handtagsvärmen av sig automatiskt för att undvika urladdade batterier.
Art nr: L-ATV049L

Kampanjpris: 495 kr
Ordinarie pris: 995 kr

LOGIC-HANDTAGSVÄRMARE


KAMPANJ: NÄTKORG FRAM

En kraftig korg i metall
Art nr: S-2842

Kampanjpris: 995 kr
Ordinarie pris: 1995 kr

NATKORG-FRAM-S-2842


KAMPANJ: ATV FÖRVARINGSKAPELL LARGE

Universalmodell för förvaring av ATV. Vattentät polyesterväv med spännband i botten.
Art nr: 33507

Kampanjpris: 495 kr
Ordinarie pris: 795 kr

ATV-FORVARINGSKAPELL


KAMPANJ : SHAD BOX ATV80

Mellanstor box med snygg design
Storlek: L90cm x B55cm x H26cm

Kampanjpris: 1495 kr
Ordinarie pris: 3295 kr

SHAD-BOX-ATV80SHAD-BOX-ATV80


Kampanjperiod: 3 April – 15 Maj eller så långt lagret räcker
Alla priser inkl moms